כבד שומני יכול לגרום לכך?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/06/2023 | 14:01 | מאת: שאלה

שלום דוקטור יש לי בטן רגישה וניסו להגדיר אותי כ ibs, ובסוף החליטו שזה לא ההגדרה. בעל כבד שומני בסיטי כתוב דרגה קשה. אבל אני bmi תקין, משקל תקין. אבל התפקודי כבד שלי תקינים לחלוטין כבר 3 שנים, יכול להיות שהכבד שהשומני גורם לכאבים ההמומים בגטן וללחצים בבטן, שזה לא כאב חד, ואם כן הבנתי שאין מה לעשות. אני לוקח גדילן מצוי, תערובת עם כורכום ועוד כמה צמחי מרפא. לא מעבר, סוכר מופחת, וארוחות קטנות. עדין יש לי כאבי ולחצים בבטן. אבקש לשאול האם צריךלהתמקד בבעית הכבד השומני באבחון לכאבי הבטן או לפתוח את האבחון לכוונים אחרים. אין לי סכרת ולא לחץ דם. ולא בעיות יציאה. רק נורא סובל מכאבים בבטן.

כבד שומני עלול להכאיב. הייתי מתאם מפגש במכון כבד לשם טיפול ואבחון ובהמשך שולל עוד סיבות לכאב. הפורום הוא לא המקום לנהל בירור ועדיף במרפאה .

מנהל פורום מעי רגיש