מעי רגיז??

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

10/02/2023 | 13:55 | מאת: צור

שלום, הצעת ללכת לנוירו גסטרולוג ודיאטנית לתסמיני מעי רגיז. הייתי אצל דיאטניות. לא עזר כלל. לגבי הנוריו-הכאבים החלו לפתע. לפי מה שהבנתי הנוריו/מעי רגיז קשור לבעיות מנטליות /פסיכולוגיות. אין קשר למצבי. הייתי כל חיי בריא לחלוטין והחיים היו בסדר גמור. מה עוד הכיוון לבדוק את התסמינים האלו? אולי מזהמים שלא מוצאים בבדיקות ? תודה

בבקשה התייעץ עם נוירוגסטרואנטרולוג. המטרה היא להקל על התסמינים, לא לוותר.

26/02/2023 | 10:14 | מאת: אברהם

תעשה קולונסקופיה וגסטרוסקופיה, אם לא עשית מעולם, ואתה מעל 35 . זה נדיר, אבל לי היה מעי רגיז ושיבושים קלים ביציאות. וגילו לי אדנומה במעי הגס. זה בדיוק המקרה ששווה לעשות קולנסקופיה וגסטרו סקופיה זה יתן לך גם שקט שזה לא משהו חמור ואז תתרכז בשינוי תזונה בדברים שונים שמקלים. לי נתנו כל מיני דברים ואז במקרה זה התגלה , זה מהלך חשיבה שונה לגמרי מהליכה בשחבים. אבל יתכן שהתחטשה שלך שאין לך בעיות היא אמיתית ואז זה משהו פיסיוחגי. כמובן בכל בדיקה סיכון אבל תקנה שקט אמיתי .

מנהל פורום מעי רגיש