אכלזיה, אנורקסיה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/11/2022 | 19:56 | מאת: נעמי

שלום אני בת 25 לפני 5 שנים התחלתי להיות אנורקטית. ירדתי בהדרגה במשקל מ BMI=19 שהייתי לפני תחילת הבעיה ועד שהגעתי לפני שנתיים ל BMI=13.5 . מאז החלטתי שרוצה לעלות וברמה הפסיכולוגית די יצאתי מהמשבר. טוב לי ויש לי זוגיות טובה. עם זאת כבר שנתים לא מצליחה לעלות ותקועה על BMI=13.5 ולא מצליחה לאכול הרבה בגלל בחילות, כאבים במרכז החזה אחרי אוכל, "גרעפסים" שנתקעים ועוד תחושות לא טובות. בבדיקות דם יש חוסרים בויטמין B' E וגם A בגלל התזונה הדלה והיות ולא לקחתי מולטי ויטמינים בכלל. בוצעה בדיקה ואובחנה אכלזיה אשמח מאוד לעזרתך 1. האם אכלזיה יכולה להגרם משנתיים שלוש של מחסור תזונתי ומחסור בויטמינים? 2.האם אכלזיה שנגרמה מתת משקל ותת תזונה יכולה להחלים ברגע שאעלה במשקל ובתזונה ( נניח יעשו לי תזונה עם PEG לכמה חודשים ) או שהנזק שנגרם כבר בלתי הפיך ואכלזיה לא יכולה להתשפר תודה רבה

אין קשר בין שני המצבים. הטיפול באכלזיה שלך לא סובל דיחוי, בהצלחה

מנהל פורום מעי רגיש