התרוקנות איטית של קיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

18/11/2022 | 18:58 | מאת: שי

שלום אני גבר בן 56. כבר כמה שנים סובל מתופעות אחרי אוכל בבטן עליונה ולפעמים גם רפלוקס ושיעול. לפני שבועיים אובחן בבדיקה התרוקנות איטית של הקיבה. לא ברורה הסיבה. בחודשים האחרונים סובל גם מבחילות ואני אוכל פחות וירדתי כמה קילו כבר 52 גובה 1.74 נתנו לי פרמין שגרם לתופעות לוואי. אמרו לי שיש אפשרות למוטיליום אבל היות ובלי קשר אני סובל לפעמים מהפרעות קצב אז יש בזה אולי סיכון, אבל אפשר לנסות ולעקוב. רופא המשפחה העלה אתמול רעיון. אמר שיש כדור בשם מירו שהוא אמנם לדכאון אבל עוזר להגדיל תאבון ואולי גם ירוקן טוב יותר את הקיבה יקטין בחילות ויסייע לי לאכול יותר. מה דעתך? האם מירו יכול לעזור במצב כזה? האם יכול לרוקן טוב יותר קיבה ולהקטין בחילות וכאבים ברום הבטן שקשורים מהתרוקנות איטית של קיבה ויש גם אבחנה של דאספפסיה. תודה רבה

יש להגיע לבירור תנועתיות במרפאה לנוירוגסטרואנטרולוגיה. בעיקרון, מתחילים עם שינויים במה שאתה אוכל ובהדרגה מציעים גם תרופות אולם... יש להגיע למרפאה לנוירוגסטרואנטרולוגיה

מנהל פורום מעי רגיש