בדיקת mre לבעיות מעי דק

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/10/2022 | 12:25 | מאת: אברהם

שלום דוקטור יש לי הרבה זמן כאבים חלשים ואי נוחות, מצד ימין מעל קו הטבור, בעבר הפנו אותי לmre, ודרשו חומר ניגוד, ולא עשיתי, זה היה כבר שנתיים אחרי גסטרו-סקופיה שיצאה בסדר. לפני 5 חודשים, עשיתי סיטי בטן בפרוטוקול כליות אמנם, אבל ראו את כל הבטן, חוץ מבקע היטאלי קטן מאוד הכל תקין כולל פיתולי המעי, ללא ממצאים. אבקש לשאול, האם האי נוחות יכולה להיות מהבקע היטאלי? כמה זמן ניתן ליחס תוקף לבדיקת הסיטי הזאת, מבחינת תקינות ממצאים לעומת סבירות לממצאים לא תקינים או סרטניים,שיכולים להופיע, הסיטי מחזיק כמה זמן בדרך כלל? והאם זה שפיתולי המעיים תקינים בסיטי, זה אומר שהמעי הדק בסדר, או שצריך כן לעשות את הmre בכל זאת, ואם ניתן לעשות בלי חומר ניגוד.

הבירור עם ה MRE יכול לראות טוב יותר את לולאות המעי הדק וקולונוסקופיה את המעי הגס. השלם זאת בבקשה.

מנהל פורום מעי רגיש