תחושת עילפון חולפת אחרי פעולת מעיים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/09/2022 | 11:20 | מאת: דר נילי

מאובחנת שנים רבות עם מעי רגיש, שילשולים, עצירויות, לעיתים באותו יום, גזים מרובים. בטן נפוחה, עויתות מעי. בזמן האחרון, אחרי יציאה, תחושת עילפון, שחולפת תוך שניות, מלווה לעיתים קרובות בלחץ במעיים והתכווצות והתנפחות הבטן. לא קרה אף פעם שממש התעלפתי קורה בדכ בשעות הבקר ויותר במצבים של יציאות קשות. האם זו תופעה מוכרת? אני מטופלת במחלקה גסטרו

כל התאמצות עלולה להיות מלווה בתחושת עילפון בשל הפעלה של מערכות עצבים פריפריות. הפתרון הוא לא להתאמץ ולהקל אם יש עצירות באמצעות מרככים. השלב הבא הוא טיפול תרופתי נוירומודלטורי.

מנהל פורום מעי רגיש