גיהוקים חומציים וגזים בריח רע

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/04/2022 | 03:28 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 20, סובלת מזה כשנה וחצי ממעי רגיש אך עקב החמרה בתסמונת בחודשים האחרונים (פעם בחודש התקף כאבים ושלשולים מאוד חזק שמעיר אותי בלילה וגורם לי לצרוח מכאבים) רופא גסטרו החליט להתחיל בירור מחדש. בנוסף אני עם חשד לגסטרופרזיס שעלה בגסטרוסקופיה לפני כשלושה חודשים, אחרי מיפוי קיבה כרגע מחכה לתשובה. לפני כשנה בערך התחילו לי התקפים של גיהוקים חומציים וגזים בריח רע מאוד שיכולים להימשך כמה ימים עד למצב של גרון שורף וקושי בדיבור (שמתי לב שגם אחרי ההתקף כאבי בטן האחרון סבלתי מאוד מגזים כמה ימים). אף פעם לא העלתי את הנושא מול רופאי הגסטרו שלי, ורציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין הגיהוקים לגסטרופרזיס? (נשלל הליקובקטר מספר פעמים) תודה רבה מראש

19/04/2022 | 03:34 | מאת: אנונימית

בנוסף בוצעה קולונוסקופיה לפני חצי שנה עד מעי דק סופי עם ביופסיה מקולון ימני רוחבי- תקינה ללא ממצאים

בהחלט קשור

19/04/2022 | 16:36 | מאת: אנונימית

היי, קיבלתי תוצאות למיפוי קיבה ואשמח בפיענוח, המיפוי מראה מעבר טוב מהקיבה למעיים עם התרוקנות 8% ב60 דקות, 29% ב120 דקות, 50% ב180 דקות ו90% ב240 דקות. לסיכום: התרוקנות איטית של הקיבה בתחילת הקיבה אך ללא רטנציה בסוף הבדיקה. האם ניתן להבין מהתוצאות אם יש לי גסטרופרזיס או לא? נשלחתי בגלל נוכחות אוכל בקיבה בגסטרוסקופיה לאחר 10 שעות צום.

מנהל פורום מעי רגיש