מעי רגיז ודחיפות בהטלת צואה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/04/2022 | 22:53 | מאת: ראיסה

שלום ד"ר, בת 35, בריאה סד"כ, סובלת ממעי רגישה במשך הרבה שנים. לפני כמה חודשים חליתי במחלת מעיים ויראליים ומאז אני חווה החמרה בסימפטומים של המעי הרגיש. אני סובלת מדי פעם מכאבים והתכווצויות בבטן תחתונה, בד"כ יש לי שתי יציאות אחת בבוקר ואחת בשעות אחה"צ הערב, בד"כ במרקם רך. מה שפריע לי לאחרונה תחושת דחיפות בהטלת הצואה. איני מסוגלת להתאפק יותר מעשר דקות. בשעת הבוקר זה לא מפריע או משבש לי את היום, אך בשעות המאוחרות תחושת הדחיפות מגבילה אותי מאוד. האם יש תרופות שיכולות לעזור למיצוק הצואה והפחתת תחושת הדחיפות?

אפשר לנסות להתייעץ עם דיאטנית גסטרו בשלב ראשון. למיצוק היא תסייע יותר מתרופה.

מנהל פורום מעי רגיש