קרוהן, מעי רגיש, טיפול ביציאות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

20/03/2022 | 19:47 | מאת: שי ל.

שלום אני בן 53. ידוע על קרוהן של המעי הדק כבר 15 שנה וגם מעי רגיש. בעבר טופלתי בתרופות אבל נכנסתי לתקופה של יציבות והפסקתי. קלפרוטקטין בשנים האחרונות כ 100-200 בלבד. מזה כ 4 חודשים יש לי שינוי ביציאות. הם פתאום הפכו לדקות מאוד כמו עובי של עפרון. אנילוקח נורמלקס להקל בעצירות ויוצא פס ארוך ודק. במקביל לפעמים היציאה לא יוצאת עד הסוף אלא רק חלק. בדיקות דם תקינות דם סמוי תקין קולונוסקופיה לפני 4 שנים תקינה. קבעתי תור לגסטרו בקופח לעוד חודש. רציתי לשאול היות וחלק מהיציאה נשארת בפנים בחלק מהימים אז זה לא נעים ואפילו כואב. האם מותר לי לקחת חוקן קטן? או שחלילה בגלל שהיציאות מאוד דקות זה אומר שאולי משהו חוסם ואז אם אקח את החוקן אני "אתפוצץ" ואקרע מבפנים? תודה רבה

הייתי מתחיל בריכוך הצואה עם נורמלקס וסיבים מסיסים ובהתייעצות עם הרופא המטפל בנוגע לבעיה.

מנהל פורום מעי רגיש