פציעות בדופן המעי וההשלכות שלהן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/04/2021 | 03:39 | מאת: מני

לפרופ' שלום, אודה לך על דעתך המקצועית סביב נושא טיפה שנוי במחלוקת לאחרונה נתקלתי במספר מקומות בהם צוין מושג שנקרא "תסמונת המעי הדליף", בחיפוש נוסף הבנתי שלפחות נכון ללפני כמה שנים אין זה מושג שמוכר ברפואה. שאלתי היא, אם נתעלם לרגע מהעובדה שכנראה אין מחקרים רשמיים סביב זה והכרה כלשהי בתופעה, האם לא יתכן מצב בו עקב פציעה פיזית או פגם שנוצר ברקמות הרירית, חומרים שאינם אמורים להכנס למחזור הדם יכנסו ויגרמו לשלל תופעות בגוף? (אני לא מדבר דווקא על "רעלנים" אלא על כל חומר או חלקי עיכול שהרקמה הסלקטיבית לא הייתה אמורה לאפשר את מעברם) ואם כן, כיצד ניתן לאבחן מצב כזה? (בדיקת דם / שתן / או שזה מצריך כניסה פולשנית כמו קולונוסקופיה)? בתודה מראש והערכה רבה

מעי דליף איננו נושא שנוי במחלוקת אלא עניין מחקרי לא סגור לחלוטין. בעיקרון במצבים דלקתיים במעי הרירית מאבדת אל המעי חומרים שלא אמורים ללכת לאיבוד. זה פשטני אבל אם תחדד את השאלה אחפש מאמרים לכוון אותך.

מנהל פורום מעי רגיש