אחרי 15 שנה של סבל ממעי רגיש וכאבים ונפיחות בצד שמאל -נמצא הפיתרון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

08/03/2021 | 02:36 | מאת: יעקובי

אני סובל ממעי רגיש כבר 15 שנה של כאבים בצד שמאל ונפיחות -כנראה גזים תקועים והכאבים מלווים יום יום , הרופאים הביאו לי נוגדי דיכאון וניסיתי נוגדי דיכאון מכל הסוגים מציפרלקס ועד קלונקס בהטבה חלקית, לפני שבוע במקרה נתקלתי בליריקה והתחלתי כדור 150 מג ואחרי שבוע פשוט הכל עבר , כאילו אין מעי רגיש , מה שכן העצירות קיימת אבל היא נפתרת עם נורמלקס ותרופה פרוקינטית . השאלה שלי - האם יש סיבה למה גסטרואנטרולוגים לא משתמשים בתרופה הזאת למעי רגיש ומעדיפים את הנוגדי דיכאון -גם בספר של ספרבר ופרסומים שונים אין שום ציון לגבי ליריקה כטיפול יעיל למעי רגיש ? והאם צריך לקחת את הליריקה לאורך זמן כמו הנוגדי דיכאון אן שניתן להפסיק לתקופה כשהמצב משתפר? והאם יש סכנות בכלל בשימוש כרוני בליריקה ?

הליריקה היא בהחלט אופציה טובה ואני שמח בחלקך. אני לא בעל ניסיון של שנים רבות בתכשיר זה. מציע להיוועץ ברופא פסיכיאטר. יש פורום לכך. המשך לדווח.

מנהל פורום מעי רגיש