כאבי בטן מספר שנים ללא אבחון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/03/2021 | 14:16 | מאת: י.ב

שלום, אני בן כ 30 וסובל מכאבי בטן תמידיים שהתחילו לפני מספר שנים (כ 7 שנים), קיימים מבוקר עד ערב. אני מאוד חושש מבדיקות פולשניות ולכן לא עשיתי קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה. בעבר היו ממצאים קלים לטפילים שטופלו בפלג'יל (בדיקות לאחר מכן מצאו שאין טפילים) חוץ מזה אני גם מאוד רזה (BMI 15.3) וכנראה האוכל לא ממש נספג טוב. מה אפשר לעשות כדי לאבחן את הבעיה באופן לא פולשני? שמעתי על בדיקות קפסולה למעי הדק או הגס אבל הרופא משפחה לא מסכים לתת הפניה בלי שעברתי גסטרוסקופיה \ קולונוסקופיה. אשמח לעצות בנוגע לבדיקה זו, או לבדיקה אחרת אפשרית. תודה רבה

אפשר לברר תת עיכול עם בדיקת אלסטאז בצואה

09/03/2021 | 16:09 | מאת: י.ב

אוקיי תודה, אברר את העניין. מה בקשר לקפסולה, לדעתך זו בדיקה רלוונטית למקרה זה?

מנהל פורום מעי רגיש