כאב בטן עליונה מרכזית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/03/2021 | 20:05 | מאת: ניר

שלום. בן 47 וכחודש כאב בבטן עליונה מרכזית בדיוק באמצע בין עצם מרכזית לבין הטבור. הכאב בדרך כלל שאני יושב על הצד עקום, אני מרגיש מין צריבה קלה. ממש מספר שניות. זה מופיע כמה פעמים ביום. נראה לי מספר שעות בודדות לאחר ארוחה. אין ירידה במשקל. כן 3 או 4 יציאות ביום. לפני 3 שנים היה לי הליקובקטר שטופל היטב. לפני שנה בצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. יש לי תאי בארט שבגללם לוקח אומפרדקס. שאלותיי: 1. האם יתכן שיש כיב שלא היה לפני שנה בגסטרו? 2. האם מתאים אופי כאב לכיב או דלקת? 3. האם לקיחת מפחיתי חומצה לא מאפשרת בצורה טובה יותר לחיידק הליקובקטר לשגשג? 4. לא קשור לנושא אך רציתי לדעת היכן ממוקם המעי הדק? האם מתחת לקו הטבור? תודה רבה

זה לא מתאים לכיב כי עשית בדיקה יחסית לא מזמן. תמיד אפשר לחזור עליה אבל הסבירות למשהו חדש מאד נמוכה. המעי הדק מתחת לסרעפות, בגובה הטבור. נטילת מעכבי הפרשת חומצה מפריעים להליקובקטר ולא ההפך.

מנהל פורום מעי רגיש