התרוקנות איטית של הקיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

31/01/2021 | 12:59 | מאת: סיגל נ.

שלום אני בת 46 רזה ידוע על תסמונת סיוגרן. כבר כמה שנים סובלת מתופעות באיזור הקיבה. לוסק עוזר למנוע צרבת אבל יש תופעות של רפלוקס שמגיע לפה וגורם לשיעול, כאבים באיזור מפתח הלב אחרי אוכל ובשנה האחרונה יכולה לאכול מעט יחסית ואוכלת ארוחות קטנות אחרת יש לי בחילות. ירדתי במשקל. הרופא אמר שאולי פיתחתי גסטרופרזיס. המליץ על בדיקת התרוקנות קיבה. גסטרו אחר אמר שחבל לעשות עוד בדיקה שקודם אנסה לקחת כדור לראות אם זה עוזר. המליץ על מוטיליום או פרמין ולראות אם מצליחה לאכול עם זה יותר. אני לא ששה לעשות עוד בדיקה. רציתי לשאול 1ץ האם אפשר בינתיים לנסות לקחת מוטיליום או פרמין ולראות אם זה עוזר ואם כן אז כנראה גסטרופרזיס? 2. האם ממילא אם יש אבחון של גסטרופרזיס הטיפול הוא מוטיליום או פרמין? תודה רבה

עניתי קודם לכן שכאשר ישנה אי בהירות, כדי להתקדם רצוי לבצע בירור אובייקטיבי עם מיפוי התרוקנות קיבה

מנהל פורום מעי רגיש