ניתוח לתיקון בקע סרעפתי וריפלוקס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

14/01/2021 | 23:04 | מאת: רעות

אשמח לברר: מדוע ניתוח תיקון ריפלוקס ובקע סרעפתי מוצע רק למעט מטופלים ורק למטופלי במצב ממש קשה? האם אין תועלת לניתוח במקום לקחת PPI כל החיים גם לא במצבים קשים, שיש סיכוי לבארט ולסבול עדיין מריפלוקס כי התרופות רק מורידות חומציות? או שהניתוח הזה לא מומלץ לכולם עקב שיקולים כלכליים של הקופה? או כי הניתוח בעייתי והמצב עלול לחזור? תודה מראש

שאלה מצויינת. אם הבקע גדול וגורם להחזר קיבתי ושטי חמור יש מקום לנתח ולתקן וכדאי להתייעץ על כך עם רופא הגסטרו שלך. בהצלחה

מנהל פורום מעי רגיש