כיב קיבה? חדירה ללבלב?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

02/01/2021 | 18:00 | מאת: תמר ג.

שלום אני בת 60. בגלל רפלוקס עשיתי לפני שנה גסטרוסקופיה שהיתה תקינה. לוקחת גסטרו 20 לפני השינה. לפני כחודשיים לקחתי במשך שבוע אדוויל 3 ביום. תוך כדי החלו לי כאבים באיזור רום הבטן איפה שמפתח הלב שמופיעים אחרי האוכל. יש גם קצת בחילות ואוכלת פחות. זה לא משתפר. באחרונה לפעמים אוכלת ואחר כך יש כאבים ברום הבטן וגם הקרנה לכאב בגב באותו גובה. לא מעוניינת לעשות שוב גסטרוסקופיה. רציתי לשאול 1. האם יכול להיות כיב קיבה שחודר ללבלב ומקרין לגב? 2. אם כן האם בדיקת עמילאז וליפאז תראה שינויים וחריגה? 3. אם מדובר בכיב. האם במידה ואקח גסטרו 20 בוקר 20 ערב יכול לרפא אותו? ( אני נמנעת מאומפרדקס ונקסיום בגלל תגובה חריפה לתרופות אלה ) תודה רבה

כיב מאבחנים ע"י גסטרוסקופיה או צילום ושט קיבה. ההנחות האחרות רק מבלבלות

מנהל פורום מעי רגיש