שאלה באופן כללי להבדל כאבים בין סרטן המעי הגס למי שיש מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

20/12/2020 | 00:26 | מאת: י.ס

רציתי לדעת באופן כללי . האם יש הבדלים באופי הכאבים בבטן , בין מי שממילא סובל מכאבים כרוניים בבטן כתוצאה ממעי רגיש בעבר , לבין כאבי בטן כתוצאה מהתפתחות סרטן המעי הגס . למשל בן אדם ללא רקע במעי רגיז שפתאום מופיעים לו כאבי בטן שלא חולפים והולך להיבדק ומגלים אצלו סרטן מעי הגס ,כפי שקורה בד"כ כי הרוב לא הולכים לקולונוסקופיה מניעתית . לעומתו אדם שסובל מכאבי בטן כרוניים שלא עוברים שאובחנו בעבר כמעי רגיז עם עצירות כרונית ולאחר שעשה קולונסקופיה תקינה וכו, ואז במרוצת השנים לצורך העניין מתפתח אצלו בנוסף סרטן המעי הגס , איך אנשים כאלה יכולים בכלל להבחין בהבדלים בין סוג הכאב ? האם יש תסמינים ייחודיים או כאב ייחודי לסרטן המעי הגס ?

במקרה של מחלה ממארת, להבדיל ממעי רגיש ישנם לרוב אי אלו סימני אזהרה כגון ירידה במשקל או אנמיה ובנוסף כדוגמא, אין הכאב חולף עם ההתרוקנות

מנהל פורום מעי רגיש