ריפלוקס שמחמיר אסתמה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

08/10/2020 | 22:33 | מאת: מירי

שלום ד"ר, יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס רציני. שנים לוקחת נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום. בשנה וקצת האסתמה שלי החמירה לאסתמה קשה. אני לא יודעת אם זה בגלל החמרת האסתמה או בגלל שהריפלוקס החמיר לי יותר אחרי 2 קורסי פרדיזון, אבל גם כשאני מאוזנת מבחינת האסתמה, כשיש לי התקפי גרעפסים והתקפי ריפלוקס קשה זה גורם לי לקושי לנשום. צורך לקחת שאיפות עמוקות מהפה ונשימות מהירות, ולמעשה התקף ברמה נמוכה. הבעיה היא שזה קורה לי לפחות פעם ביום התקפי הריפלוקס הקשים האלו. אני מקפידה לא לאכול את מה שאסור ולא לשכב 3 שעות אחרי האוכל. אני לא מרגישה שהריפלוקס חומצי ושיש צרבת. האם ייתכן שעדיין יש קצת חומצה שאני לא מודעת אלייה ולכן התסמינים הקשים? או שזה לא משנה וגם ב 0 חומצה בריפלוקס קשה זה יכול לגרום לקשיי נשימה? האם כדאי לנסות להוסיף עוד תרופות להפחתת חומצה? תודה מראש

09/10/2020 | 06:43 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כמובן ששתי האופציות אפשריות כדאי לדכא את הפרשת החומצה ואז לראוות אם יש שיפור באסתמה

מנהל פורום מעי רגיש