דיברטיקולוזיס ודיברטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/11/2006 | 03:21 | מאת: שרה

שלום למנהלות האתר! מספר שאלות: 1.מה ההבדל בין גסטרואנטרולוגיה ונוירו-גסטרואנטרולוגיה? 2.מהי מחלת קרוהן? 3.בבדיקת קולונוסקופיה לפני שנה אובחן לי דיברטיקולוזיס.לפני כחצי שנה התחילו לי כאבי בטן חזקים בבטן התחתונה מלווים בשילשולים ודימום רקטלי תחושה פיזית כללית רעה (כמו באנגינה אך בלי כאב גרון) וחום נמוך 37-37.5 טופלתי באופלודקס 400 מ"ג ליום,כאשר ההבחנה היא - דיברטיקוליטיס .זה חזר על עצמו עד היום 4 פעמים כאשר כל פעם טופלתי האנטיביוטיקה.רופאת גסטרו המליצה לי התייעצות עם כירורג לאפשרות לניתוח.שאלתי היא האם ההבחנה היא חד משמעית?(לא הצלחתי לערוך בדיקות המצביעות על דלקת בזמן ההתפרצויות ולא סי טי).מה המשמעות של ניתוח ואיכות החיים אחריו? .יש לי הרגשה שלא נשללו כל האפשרויות האחרות באופן מוחלט.הבדיקות מהתחומים האחרים שעשיתי הן רק נשים ואין כל ממצא. אני בת 55 בריאה(אני מקוה) לא מקבלת שום תרופות קבועות. בתודה מראש

03/11/2006 | 18:24 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

המקום קצר מלהכיל תשובות מפורטות על כל שאלותייך אז בקצרה: 1.גסטרואנטרולוגיה הוא שם כללי לכל המחלות של מערכת העיכול בעוד שנוירוגסטרואנטרולוגיה הוא תת תחום בתוך המקצוע המטפל בבעיות פונקצינליות של מערכת העיכול הנובעות משינויים בציר מוח- מעי-מוח.2 .מחלת קרון היא מחלה דלקתית כרונית של המעי וניתן לקרוא עליה באתר של מכון הגסטרו בשיבא. 3.דיברטיקולוזיס הוא ממצא שכיח ועדיין לא מעיד על כך שבהכרח סבלת מדיברטיקוליטיס. השנות הכאבים באותו מקום ותגובה לאנטיביוטיקה מעלים אפשרות של דיברטיקוליטיס אך האבחנה המדויקת ביותר נעשית באמצעות CT בטן בזמן כאבים. בהשנות הדלקת הטיפול הוא באמת כריתה של האיזור אך הייתי מחכה עם ההחלטה עד לתיעוד חד משמעי של דלקת.

06/11/2006 | 00:47 | מאת: שרה

תודה

15/10/2008 | 14:58 | מאת: מאיר

שלום לך דוקטור משנת 1994 אובחן אצל אשתי דיברטיקולוזיס והיא חיה עם זה די טוב כאשר היא נמנעת מכל הירקות עתירי סיבים . לפני כעשרה ימים החלה לסבול מכאבים ומעצירות וחשבה שזה יעבור אך זה המשיך והתגבר עד שהגענו למאיר שם עברה סיטי בטן ונקבע שהיא סובלת מדיברטיקוליטיס בצורה חריפה.אושפזה כשבוע ימים עם אנטיביטיקה חזקה ומאז היא נוטלת 3 פעמים ביום מטרוג'יל 500 מ"ג ופעמיים ביום ציפרודקס 500 מ"ג רופאת המשפחה המליצה על תרופה טבעונית בשם מגה אצידופילוס שרעככה את הטעם והאי נוחות של הנטרוג'יל.כמו כן מאז הגיעה הביתה היא בדאטת נטולת שארית אך היום בביקורת בבית החולים הומלץ לה להתחיל לאכול מזון רגיל עשיר בסיבים. שאלתי האם בכל זאת יש מזון שהוא אסור לאכילה במצב הזה. והאם הדבר יחזור על עצמו האם חייבים לעבור ניתוח ומה קורה אחרי הניתוח. אודה לך מאד באם תוכלי לענות לי באימייל שלי. בתודה מראש וחג שמח ושנה טובה

16/11/2008 | 17:30 | מאת: אבי שי

אני סובל ממכאבים בצד שמאל באזור המותן ומידי פעם בצד ימין ולעיתים גם כל הבטן המרכזית.. כמו כן עצירויות וחוסר תאבון כולל חולשה כללית בחודש האחרון אני ממש לא מתפקד ואילו הכאבים הפחות חזקים התחילו כבר לפני שנה לסרוגין. אני בן ששים ולפני כשנה וחצי עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ללא ממצאים מיוחדים. לפני שבועיים עברתי CT בטן ונמצא כי אני סובל מדיברטיקולוזיס. האם יתכן שכל התחושות והכאבים נובעים ממצא זה? אשמח לקבל תשובה מרופאי הפורום

16/06/2019 | 13:06 | מאת: איריס

שלום הייתי רוצה לדבר עם מישהי מישהוא הסובל מדיברטיקולוזיס. להתייעץ להשכיל מחכמים ומנובים.לפרטי

מנהל פורום מעי רגיש