שאלה לגבי חסר בלקטאז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/10/2008 | 18:34 | מאת: ירון ס

אני בן 30 ובעקבות נפיחות בבטן וגזים כלואים אובחנתי כ מעי רגיז למרות שאין לי כלל כאבי בטן -רק כאבי בטן מגזים . נמנעתי לשבועיים ממוצרי חלב וכל הבעיות נעלמו -כנראה שהבעיה הייתה חסר באנזים לקטאז ולא מעי רגיז כל זה התחיל לפני 3 חודשים לאחר טיפול משולש בהליקובקטר כאשר לפני זה לא הייתה לי כלל בעיית גזים והייתי צורך הרבה מוצרי חלב כולל במהלך הטיפול בהליקובקטר -כאשרהגזים התחילו כשבוע לאחר הטיפול . ממה זה נובע -האם זה אפשרי שמהטיפול האנטיביוטי? האם חסר בלקטאז יכול להופיע ככה באמצע החיים -וזה מצב בלתי הפיך ? קראתי שיש תוסף לקטאז שניתן לקחת כשאוכלים חלב - האם זה משהו שניתן בקופת חולים? האם את ממליצה לקחת תוסף כזה למי שסובל מחסר בלקטאז

07/10/2008 | 22:49 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום ירון, הופעה של גזים לאחר טיפול אנטיביוטי יכולה להיות שמנית לכך שבדרך נהרגו גם כמה חיידקים טובים. אתה יכול לנסות פרוביוטיקה לחודש- חודשיים ולבחון את השעפעתה. לשאלתך לגבי אי סבילות ללקטוז. חסר נרכש כלומר כזה שקורה באמצע החיים הוא הסיבה השכיחה ביותר לחסר. חסר מלידה הוא דבר יחסית נדיר. התוסף נקרא לקטזין והוא קיים בקופת החולים. תנסה לקחת טבליה או שתיים לפני אכילת מוצרי חלב ולראות אם זה עוזר. בברכה, ד"ר אסולין

מנהל פורום מעי רגיש