אבחון וטיפול ב-SIBO

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/06/2020 | 20:36 | מאת: עמית

שלום ד"ר קרטר, בן 25 סובל מחוסר התרוקנות מלאה ונפיחות בבטן (יציאה תקינה עד לשלב מסוים שבו יש תחושת מלאות עדיין וחוסר יכולת להמשיך). הנפיחות יורדת במהלך היום אך גוברת לאחר ארוחה. לאחר ניסויים שערכתי בהימנעות מאכילת מוצרים מעובדים שמכילים סוכר לבן חל שיפור ניכר. בנוסף שמתי לב שלאחר שתיית אלכוהול יום אחרי כבר יש החמרה בתסמינים אלו. רציתי לשאול האם לפי זה יש סבירות גבוהה שמדובר ב-SIBO? אם כן היכן ניתן לקבל אבחון וטיפול מתאים בארץ? טיפול בפרוביוטיקה לא עוזר. תודה רבה.

06/06/2020 | 22:40 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום לא ברור האם זה SIBO ו אי סבילות למזון ניתן לנסות טיפול בלורמיקס או לחלופין לבצע מבחן נשיפה לSIBO

מנהל פורום מעי רגיש