נפיחות תמידית בבטן וגזים בלי סוף

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/11/2019 | 17:20 | מאת: מיואש מהחיים

שלום לפני שנה וחצי התחילו לי התנפחיות בבטן וגזים הלכתי לגסטרו עשו לי בדיקת אולטרסאונס ויצא תקין, ובאמת שאני רוצה כבר למות אי אפשר עם הכאבים האלה אני כמו בהריון כל החיים שלי.. אני כבר עובד עצות ואני עכשיו בצבא ולא מביאים לי רופא.... אני כבר לא יכול לסבול את זה

14/11/2019 | 18:13 | מאת: אחד עם ניסיון

יתכן אולי שאתה סובל מתסמונת המעי הרגיז. אולי אתה רגיש למזון כלשהו (נגיד מוצרי חלב). קולפרמין (ללא מרשם) עוזר לערבים והתכווצויות בבטן מניסיוני. אתה יכול לנסות גם אנזימי עיכול. אפשר גם לנסות פרוביוטיקה כמו ג'ארו דופילוס חשוב שתראה רופא ובפרט רופא גסטרואנטולוג (יש לציין שאיני רופא ולכן העצות כאן הן בערבון מוגבל ואיני מעוניין לקחת אחריות על כך) - אל תיבהל מהניסוח זה רק כסת"ח בשבילי (אפילו שאולי לא הייתי צריך לרשום זאת כי איני רופא חח). בקשר לגזים - ניסית גזים x?

14/11/2019 | 23:42 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום קיימות אופציות שונות: אי סבילות או רגישות למזון רבוי חיידיקים במעיתסמונת מעי רגיש מחלה של המעי לשם אבחון וטיפול יש לפנות לגסטרואנטרולוג, עדיף למרפאה להפרעות תנועתיות של מערכת העיכול

מנהל פורום מעי רגיש