הפרשה רירית עם הצואה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/08/2019 | 10:43 | מאת: נועה

שלום ד"ר, אני בת 27 , נוטלת בחודש האחרון רסיטל עם עלייה במינון בשבועיים האחרונים. בשבוע האחרון יצאה לי צואה שחורה מלווה בריר כתמתם. נלחצתי נורא והלכתי למיון. בדיקות דם תקינות,כירורג עשה בדיקת רקטאלית ולא ראה דימום. באמת כמה ימים לאחר מכן הצבע חזר להיות כרגיל. ההפרשה ממשיכה לצאת, בד"כ דבוקה לצואה או בניגוב הצואה. נראית כמו ג'לי שבימים האחרונים יותר צהבהב. עשיתי בדיקות דם וצואה ויצא תקין. אציין - לפני כשבוע הייתי באירוע ואכלתי פסטה שחורה (אולי מסביר את הצבע..) וכל מיני דברים מטוגנים שאני לא אוכלת בדרך כלל. הפסקתי לפני כשבוע וחצי עם נטילת גלולות לאחר 7 שנים ברצף. האם יכול להיות שיש קשר בין האוכל/הפסקת הגלולות/העלאת מינון רסיטל ? יש ממה להיות מודאגת ?? אין לי כאבי בטן או שלשולים, אין עצירות.. תודה על תשובתך **מצרפת תמונה

31/08/2019 | 11:53 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום במידה והשינוי המתואר החל עם תחילת הטיפול ברסיטל, סביר להניח שאיך שהוא הוא קשור לתרופה לאור הבדיקות התקינות נראה שאין ממה לחשוש המשיכי מעקב- דרך ספירות דם ומדדי דלקת- ובאם אין שינוי מהנורמה תוכלי להיות רגועה

מנהל פורום מעי רגיש