קשר בין SIBO ופחמימות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/03/2019 | 22:28 | מאת: נמרוד

שלום, זכור לי שקראתי איפשהו על הקשר בין SIBO לפחמימות. אם אובחנתי כסובל מ-SIBO (יש לי בעיה של גזים שדולפים ללא התראה ויוצרים ריח רע מאוד), זאת אומרת שעליי להימנע מפחמימות? או שאולי זה אומר על בעיה עם גלוטן/צליאק? אני כן מרגיש שיש לי יותר גזים כאשר אני אוכל פחמימות כמו למשל פסטה, אבל הבנתי שזה נורמלי אצל כולם, אז אשמח לדעת אם יש קיים הקשר הזה בין SIBO לפחמימות או לא. תודה!

15/03/2019 | 22:58 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום רבוי חיידיקים במעי עלול לגרום להופעת גזים ונפיחות במקרה זה עדיף טפל באנטיביוטיקה על מנת להפחית מס החיידיקים במעי איני מכיר את הקשר לפחממות. מה הכוונה?

21/03/2019 | 09:43 | מאת: נמרוד

תודה רבה על התשובה. קישרתי בין SIBO לפחמימות פשוט עקב הבנה לא נכונה של אתרים שקראתי. בנוסף כאשר אני אוכל פחמימות בכמות גדולה אני מרגיש את הבעיה שלי בצורה מוגברת (למשל כאשר לפני כמה ימים אכלתי כמות גדולה מאוד של פסטה) ומכיוון שגילו אצלי SIBO חשבתי שיש קשר בין השניים.

21/03/2019 | 09:46 | מאת: נמרוד

למעשה הקישור נעשה מכיוון שבמצב של SIBO קיים Yeast infection. זאת שאלה מצחיקה אך אשאל בכל זאת, האם זה אומר שלאכול מאכלים שמכילים בתוכם *שמרים* זה בעייתי? תודה!

מנהל פורום מעי רגיש