החזר קיבה וושט

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

11/01/2019 | 13:49 | מאת: נועם

שלום האם יש דרך להפחית החזר תוכן לוושט? שגורם לשיעול וטעם קיא ועוד. קראתי שכתבת שלוסק וכו' לא מפחית את החומר שחוזר לוושט אלא רק את החומציות שלו. מה אפשר לעשות כדי להפחית החזר חומר לוושט? אציין שאני רזה, לא מעשן לא שותה אלכוהול, לא שוכב 3 שעות אחרי אוכל, לא אוכל חריף , לא אוכל עגבניות וכו' ולמרות זאת אחרי אכילה מתחיל קצת שיעול ולעתים קצת קוצר נשימה מהנוזל שעולה למעלה לגרון. אם גם לוסק לא עוזר ופותר את הבעיה יש עוד מה לעשות? תודה רבה

12/01/2019 | 17:01 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום אם הבעיה העיקרית הינה ההחזר, ניתן לנסות תרופות מעודדות התרוקנות קיבה כפרמין אם כל אלה לא מסייעים, ניתן לשקול טיפול ניתוחי

מנהל פורום מעי רגיש