רפלוקס, לוסק

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

08/01/2019 | 21:01 | מאת: שמעון

שלום אני בן 50 סובל מרפלוקס. לפעמים אחרי האוכל מרגיש ממש נוזלים מהקיבה מגיעים אל הגרון ואז יש קצת שיעול או גירוי בגרון ולעתים אפילו טעם קצת של קיא. רציתי לשאול. האם לוסק רק הופך את החומצה שעולה למעלה לפחות חומצית או שגם מפחית את הכמות שלה? אם לוקח לוסק אז גם יהיה פחות נוזל כזה שיגיע לגרון וגורם לשיעול? או שזה לא משפיע על כמות הנוזל ועל הגירוי בגרון / שיעול / טעם של קיא תודה רבה

10/01/2019 | 22:40 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום לוסק מפחית את הפרשת החומצה בקיבה, כך שהתוכן שעולה אינו חומצי לוסק אינו מונע את ההחזר של התוכן עצמו לושט ואינו מקטין את כמות ההחזר, רק את הרכבו

מנהל פורום מעי רגיש