שימוש ארוך טווח בתרופות נגד צרבת

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/01/2019 | 10:24 | מאת: אברהם

שלום האם שימוש ארוך טווח של 15 שנה יומיומי 13 שנים כל יום גסטרו 40 ושנתייים האחרונות כל יום לוסק 20, מגדיל את הסיכון לסרטן הקיבה? תודה

07/01/2019 | 23:31 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום אין הוכחות ששימוש בגסטרו מעלה סיכון לסרטן קיבה לגבי שימוש בין שנתיים בלוסק- לא מדוב ר בשימוש ממושך קיימים דווחים אפדמיולוגיים על קשר בין שימוש ארוך טווח בלוסק לסרטן קיבה בסקנדינביה ובמזרח הרחוק, אולם הקשר הנסבתי לא הוכח, וכיום ההמלצה הינה שבמידה וחייבים שימוש בתרופה, ניתן להשתמש לאורך זמן במינון המינמאלי המביא לשיפור

מנהל פורום מעי רגיש