רפלוקס משמעותי, קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/01/2019 | 09:37 | מאת: שי

שלום גיל 50 רזה. סובל כבר 5 שנים מרפלוקס ורגישות וכאב בבטן עליונה וצרבות וכו' בוצעה לפני 3 שנים גסטרוסקופיה ואז אמרו לי שזה GERD כל השינויים בתזונה לא עזרו. לוקח לוסק 20-40 מג ליום תלוי בחומרת המצב. בעת האחרונה אני מרגיש לעתים אחרי האוכל שמתחיל להשתעל. היו כמה פעמים שהרגשתי ממש קוצר נשימה מפחיד לכמה שניות כאילו קנה הנשימה נהיה צר וחסום ואחר כך זה השתחרר. בבדיקת רופא משפחה הריאות נקיות. 1. האם אפשר להחנק מרפלוקס? האם יכול לגרום לקוצר נשימה דרמטי? 2. אני מצליח לאכול כ 150 גג 200 גרם בארוחה. אם אוכל יותר מזה אז יש כאבים ושיעול וקוצר נשימה וקצת בחילה. מה דעתך? תודה

07/01/2019 | 23:29 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום רפלוקס עשוי לגרום לאסטמה ולשיעול אם המצב כל כך גרוע, יש להגיע לבדיקת גסטרואנטרולוג . קיימות אופציות טיפוליות החל מתרופות המעודדות את פינוי המזון מהקיבה ועד לניתוח אנטי רפלוקס

מנהל פורום מעי רגיש