מעי רגיז- מאכלים שגורמים לכאבים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/06/2017 | 04:43 | מאת: אלה

שלום וברכה אני בתהליך בירור רפואי, אם מה שיש לי הוא באמת מעי רגיז, לפי התסמינים כן, אבל הגסטרואנטרולוג אמר שמאמתים מעי רגיז על סמך שלילה של דברים אחרים. יש לי תור לקולונוסקופיה עוד שבוע. השאלה שלי: איך אדע מה הגורם לכאבי הבטן וההתנפחויות המטורפות? אין לי שמץ מה גורם לזה, חוץ מאשר עוגמת נפש ולחץ זה ראיתי בירור שזה גורם, אבל מאכלים? חוץ מחיטה אני לא יודעת. אשמח להכונה תודה רבה

27/06/2017 | 21:28 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ראשית השלימי את הבירור יש מקום לשלילת צליאק ומחלות מעי דלקתית. זה מבוצע בבדיקות דם ו\או בבדיקות אנדוסקופיות. במידה ואכן מדובר בתסמונת מעי רגיש ( ואז כל הבירור תקין), הרי שקיימות דיאטות מיוחדות- הידועה שבהן קרויה FODMAP בה מסירים סוגים שונים של סוכרים מורכבים ופשוטים ומוצרי חלב בנוסף ניתן גם טיפול תרופתי במידת הצורך

מנהל פורום מעי רגיש