ממצא גסטרוסקופיה :דלקת כרונית בקאבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/06/2017 | 22:35 | מאת: אסתר

לרופא שלום. אני בת 62 ובדרך כלל בריאה . לאחר תלונה על כאבים לאחר האוכל נשלחתי לבדיקה גסטרוסקופיה. נעשתה ביפסיה עם תשובה של : intestinal metaplasia ללא H PILORY. ואני מקבלת לנטון כל יום. האם דלקת זו יכולה להתפתח לממאירות ? מה מומלץ לעשות מלבד בדיקה חוזרת שהרופאה המליצה כעבור שנתיים ? תודה רבה

23/06/2017 | 22:21 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום במקרה זה יש צורך במעקב על מנת לשלול החמרה ומעבר לשינויים מתקדמים יותר ברירית הקיבה שעלולים להביא לתהליך גדולי המומלץ הינו מעקב של גסטרוסקופיה כל שנתיים- שלוש מלבד זאת אין מה לעשות חשוב להבין שהסכוי לשינוי מסוכן נמוך ביותר, וכי הבדיקה מבוצעת על מנת לשלול אפילו סכוי נמוך שכזה

מנהל פורום מעי רגיש