ריר אצל חתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/10/2002 | 16:58 | מאת: Romy

שלום, לפני מספר ימים "אימצה" אותי חתולה (בערך בת שנה-שנתיים), אני מאכילה אותה בחצר הבניין, היא אוכלת ונראית מאוד בריאה. אבל אתמול שמתי לב שנוזל לה ריר מהפה, והשפה התחתונה שלה תמיד רטובה. ממה זה יכול להיגרם? אני יוכל לקחת אותה לוטרינר רק ביום ראשון לכן עד אז ארצה לדעת מזה יכול להיות..

04/10/2002 | 08:19 | מאת: ד"ר טליה מור

הפרשת רוק מוגברת או יצור רוק מוגבר יכולים לנבוע מ: הרעלות ותרופות שונות,דלקת מקומית בחלל הפה המזוהה ברמת הלשון החניכיים השיניים או הריריות, גוף זר ,גידול, טראומה או דפקט מולד, מחלות ויראליות, פחד עצבנות וסטרס, בעיות בליעה, דלקות בבלוטות הרוק ,דלקת שקדים ובעיות מטאבוליות. כדי לעלות על מקור הבעיה יש להשלים בדיקה פיזיקאלית כללית של החתולה.

מנהלי פורום וטרינריה