מוות פתאומי החתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

22/08/2016 | 07:11 | מאת: גיל

שלום רב. לצערי החתולה הסיאמית שלי מתה בפתאומיות. מדובר בחתולה צעירה בריאה שאספתי מהרחוב לפני כמה שנים (ככל הנראה ננטשה . מאד יפה. עד לפני כמה שבועות בריאה לחלוטין!! אוכלת משחקת רצה. . באחרונה חוותה שני התקפי אפילפסיה מלווים ריור ואיבוד שליטה על שתן אך התאוששה כעבור חצי דקה ולחלוטין כעבור כשעה. בין ההתקפים היתה בריאה לחלוטין.(ללא חסרים נאורולוגים) הערב לפתע מצאתי אותה שוכבת נושמת נשימות אחרונות בחוסר הכרה כמובן ולאחר זמן קצר לצערי מתה , לפחות ללא יסורים. מעבר לצער אני מסוקרן מה יכולה להיות הסיבה למוות הלא צפוי. בהיותי רופא (של אנשים) אני תוהה אם מדובר בדימום תוך מוחי או גידול שדימם . מתוך סקרנות , מה דעתכם?(לציין כי לא יצאה כלל מהבית וברשותי חתול נוסף זקן מאד שלא מראה סימני מחלה או הרעלה). תודה ושנהיה בריאים.

כרופאה את בטח יודעת שלא ניתן תשובה מושכלת מבלי בדיקה מקיפה ובדיקה נוירולוגית בפרט למקור העוויתות. החל מבעיות סיסטמיות ועד לבעיות ממוקדות למח כגון דלקות סטריליות גידולים ועוד. רק אציין שבמידה והתרחשה עווית ארוכה, זה בהחלט יכול להיות הסיבה למוות ללא קשר לגורם הראשוני. צר לי על האובדן

מנהלי פורום וטרינריה