אשך טמיר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

04/01/2015 | 11:07 | מאת: מיכל

שלום רב, ברשותי כלב גזעי מסוג קבליר קינג צארלס (בן שנה השבוע :-)). לכלב יש אשך טמיר. האם אפשר להוציא את האשך ללא סירוס? מדוע לדעת הוטרינר התהליך מחייב סירוס? למראית עין נראה כי האשך תקוע במפשעה של הכלב. אשמח לחוות דעת/המלצה.

05/01/2015 | 13:30 | מאת: ד"ר יובל סמואל

היי מיכל האופציה היחידה לטפל באשך טמיר היא סירוס אין אופציה להוריד את האשך לתוך השק בלבד. ההמלצה לסרס כלב עם אשך טמיר היא בריאותית מכיוון שאשכים טמירים בעלי נטייה גבוהה יותר לעבור התמרה סרטנית עתיד.

מנהלי פורום וטרינריה