הכלב משלשל ולא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/03/2018 | 12:04 | מאת: רועה בלגי

הכלב שלי בן שנתיים בדיוק מאז שנולד משלשל עבר בדיקות דם והן תקינות אין תולעים/טפילים וכו חשוב לציין שהכלב רזה עד רמה שהצלעות בולטות יתרה על המידה וגם עצתמות האגן גלויות לעין כאילו אין לו שכבות שומן מעל העצמות או מה שאמור להיות שם לא עולה במשקל הצואה של הכלב היא מחצית חומה מחצית צהבהבה ומחצית מהצורה קשה והמחצית השניה במרקם של "פירה" הכלב קיבל תקופה פרו אינזורב עקב חשש לאי ספיקת לבב אך גם לאחר מתן הכדורים הכלב לא עולה במשקל ואף ירד קצת ואין שינוי מהותי בצואה אני אובד עצות לא יודע מה עוד לעשות

בנוסף לבדיקות דם שעבר יש צורך בבדיקת צואה לשלילת טפילים. לזהות בעיות ספיגה יש בדיקות דם ייעודיות שבודקים רמות B12 ורמות פולאט בדם. לבדיקת חוסר פעילות לבלב מבצעים בדיקה ספציפית TLI ולא בודקים תגובה לטיפול בתחליפי אינזימים כפי שנעשה. במדיה וכל זה תקין. יש לבצע הדמייה לבטן. אם הכל תקין ייתכן חוסר סבילות מזונית ואז יש למצוא מקור אוכל שמטיב אם הכלב או חוסר איזון בקטראילי שידרש טיפול בהתאם

מנהלי פורום וטרינריה