מצב קשה לאחר נטילת בראוואקטו

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/07/2017 | 17:18 | מאת: ענת

כלבי קוואלייר בן 14 קיבל לראשונה כדור בראוואקטו לפני שבוע וחצי . במהלך השבוע נצפו -חולשה ברגליים אחוריות, נפילות רבות, קושי להתמצא ולשתות, חולשה ועייפות עד קריסה בחזרה מטיול קצר. בדיקות דם לט טובות טסיות0 קלציום גבוה חשד לימפומה , באולטרא סאונד דלקת לבלב עיבוי ביותרת כיליה. אין ממצא אחר , צילום חזה תקין. חדש לקושינג נשלחו בדיקות שתן ונלקח שוב דם לקלציןום ממתינים לתשובה מקבל כדור לכאבים בלבד. האם אם אכן נגרם מבראוואקטו( יש דיווחים על תופעות דומות באינטרנט) יש טיפול יעיל?

30/07/2017 | 10:47 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

ענת שלום, קשה לי לענות על שאלתך. תופעות לוואי מברבקטו כוללות תופעות במערכת העיכול (שלשל, הקאות, חוסר תאבון וכו'). תופעות אחרות הן נדירות מאוד ולכן קשה לי להאמין כי הכדור אחראי להן. נשמע כי אתם נמצאים תחת תהליך אבחוני מקיף (ונכון). מקווה לאבחון, טיפול והחלמה מהירה. עתליה

מנהלי פורום וטרינריה