שאלה על טיפול בחתול רחוב פצוע

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/05/2017 | 08:40 | מאת: דניאלה

לפורום שלום, ישנו חתול צעיר ומסורס שאני מאכילה כבן 8 חודשים אתמול כשבאתי להאכיל אותו יחד עד מס' חתולים , חתול אחר לא מסורס אחר תקף אותו ונשך אותו באיזור הלחי העור יצא שם מהמקום והפצע דימם מעט, היום כשראיתי אותו העור נשר אך הפצע פתוח ופחות מדמם , יש יותר דם קרוש בצבע כהה יותר, אנסה לקחת אותו לוטרינר לטיפול . שאלתי אליכם : האם הפצע יכול לסכן אותו , זיהום? ומה ניתן עד שאגיע לוטרינר לעשות עבורו: האם ניתן לשטוף את הפצע עם מים ? או שזה מזיק ?או למרוח חיטוי כלשהוא ? יוד? משחת אניטיביוטיקה סניטומצין? ומהו הטיפול אצל הוטרינר? האם זהו טיפול שמצריך אישפוז ממושך ? אודה לתשובתכם המהירה.

אפשר לבצע חיטוי חד פעמי עד ללקיחתו לוטרינר, הפצע מזוהם ויכול לסכן אותו ומחייב טיפול בהקדם

מנהלי פורום וטרינריה