לגבי אופטלגין לכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

30/09/2009 | 00:30 | מאת: גלית

הכלבה שלי בת ה- 10, לאחר התקף של פריצת דיסק, חודשיים לאחר ההתקף היא חזרה לעצמה איכשהו (היתה לה רגל ממש משותקת ולשמחתנו היא חזרה לתיפקוד לאחר טיפול בסטרואידים), והוטרינר אמר לנו למנוע ממנה טיולים וכד' כדי שזה לא יקרה לה שוב. אנחנו מקצים לה את הסלון בלבד וזה ממש עצוב. מה דעתך על מניעת טיולים כדי למנוע התקף נוסף? לפני מס' ימים התחילה שוב עם הכאבים החריפים (בלי שעשתה תנועות חדות מיוחדות) באזור הגב האחורי, היא התחילה לילל ונתתי לה כדור אופטלגין (500 מג', היא שוקלת 12 ק"ג). (הוטרינר אמר לנו שבשעה של התקף קשה כדור שלם יעזור כי פחות מזה לא עזר לה בעבר). לאחר שעתיים הכאב נרגע ולאחר 12 שעות נתתי לה 3/4 כדור. לאחר כמה שעות התחילה להקיא ולמעשה רק לאחר יומיים הפסיקה עם ההקאות. ההקאות היו כל כמה שעות. האם יתכן שההקאות הן מהאופטלגין? בעבר לא הקיאה מהאופטלגין אלא מזריקה אנטי דלקתית שקיבלה לכאבים. מודה מאוד על תשומת הלב.

30/09/2009 | 08:32 | מאת: ד"ר טליה מור

גלית, יתכן וההקאות קשורות לאופטלגין, המינון המומלץ של דיפירון (אופטלגין)הינו 25 מ"ג לק"ג משקל גוף - כלומר כלבה ששוקלת 12 ק"ג המינון המקובל 300 מ"ג. להבא ממליצה לכם להצטייד בכדורים נוגדי כאבים ואנטי דלקתיים המיועדים לכלבים.

מנהלי פורום וטרינריה