שלום רב...

דיון מתוך פורום  מצב חירום

31/07/2006 | 09:46 | מאת: מיכל

אני מיכל בת 23 חרדתית והיפוכונדרית. המצב הביטחוני מאוד מלחיץ אותי אבל אני משתדלת להשאר מאופקת ולא לצאת מגדרי. רציתי לדעת אם זה שאני משאירה את הלחץ בפנים, משפיע באיזשהי דרך על הגוף? לאחרונה אני מרגישה מיחושים מוזרים וכואבים בגוף וכל מיחוש הכי קטן מלחיץ אותי... אשמח לדעת אם המצב הנפשי משפיע על הגוף בצורה כזאת. תודה מראש, מיכל.

31/07/2006 | 10:23 | מאת: ד"ר מאיר נעמן

בוקר טוב ל"סנונית הראשונה".. מצב נפשי עלול ,כמובן, להשפיע על מצבינו הגופני. הדברים ידועים, מוכחים ומתועדים.. אלא שחשוב להדגיש שאין לחשוש מכך יתר על המידה. השפעה שלילית תחלואתית עלולה להווצר רק כשמדובר בחשיפה מאד מאד ממושכת ל"לחץ" וגם אז רק כשיש לרוב רגישות ( פרה-דיספזיציה ) גופנית לתחלואה כלשהיא. כך או כך מומלץ לנקוט בהליכי מניעה, הכוללים בין השאר ה-הכרה ( בכך שאנו בלחץ ולכן תגובותינו "נורמליות" ) ה-הבעה ( הבעה ושיתוף של קשיינו הריגשיים ) ה- הרפיה ( קיימות טכניקות רבות ויעילות ליצירת "הרפייה-עצמית" ) ו ה-הרחקה ( להסיט תודעתינו דמיונינו ותשומת ליבנו לדברים טובים חיוביים ומענגים, פעילויות גופניות-ספורט ועוד ועוד) בהצלחה

31/07/2006 | 10:40 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה.. אם אפשר בבקשה אז עוד שאלה, אני לא יודעת עד כמה תוכל לענות לי עליה אבל אני אנסה ואני אודה לך מראש! אז ככה, ציינתי שאני היפוכונדרית. לפני כמה ימים קראתי כתבה על ניוון שרירים. בכתבה דובר על אחד הסימפטומים שזה שרירים קופצים. עכשיו, זה קורה לכל בן אדם נורמלי מדי פעם. לי זה קורה המון ועוד בלי קשר לכתבה. השאלה שלי היא אם גם זה תופעה של חרדה.. אני שואלת כי לפני 3 חודשים לערך ביקרתי אצל נוירולוג מחשש שהיה לי לטרשת נפוצה... החשש היה שלי בלבד ללא שום קשר להפנייה של רופא! {היפוכונדרית אמיתית} השאלה שלי היא, אם הבדיקה יצאה תקינה סימן שהכל תקין נכון? כלומר אם חלילה היה חשש לניוון, הוא בטוח היה רואה נכון? סליחה שאני חורגת מהנושא, אני פשוט בלחץ הסטרי ואני לא רוצה לקרוא אודות המחלה באינטרנט מכיוון שזה מכניס אותי ללחצים מיותרים. המון המון תודה ויום טוב, מיכל.

מנהל פורום מצב חירום