פחד וחרדות

דיון מתוך פורום  מצב חירום

16/11/2012 | 18:04 | מאת: e

אני סובלת מהרבה חרדות.אני מתגוררת לבד, ואין לי משפחה. אני לבד בבית ומקשיבה לחדשות, והמצב גורם לי להיות מאוד חרדה. אני גרה באזור המרכז ואתמול היתה אזעקה שגרמה לי לרעוד מפחד,וכמובן כשאין מישהו לדבר איתו, המצב הרבה יותר קשה והחרדות קשות יותר. אני פוחדת לישון, כל בום מקפיץ אותי, ואני לא יודעת מה לעשות.

16/11/2012 | 22:03 | מאת: לירון

תנסי לא לחשוב על זה,ככל שאת חושבת על זה יותר ועוסקת בזה יותר אתה מעצימה את הפחדים שלך,את לא מרפה מן המחשבה והיא משתלטת עלייך,זו מחשבה שלילית שמיקה לנפש שלך,את צריכה לנסות להתעסק בדברים אחרים שעושים לך טוב,את יכולה מידיי פעם לראות חדשות ולהתעדכן במצב (את לא חייבת כמובן),אך לא מומלץ באופן שוטף,במידה ויש אזעקה את תשמעי אותה ותכנסי למקום מוגן. הכל יהיה בסדר,תשתדלי לחשוב חיובי,אמונה זה דבר שתמיד מחזק ועוזר.תחשבי שמה שצריך לקרות יקרה ותשמרי על עצמך. לשתף אנשים קרובים בתחושות שלך זה תמיד טוב לפרוק ולקבל חיזוק מאחרים. הכל בראש,תחליטי מעכשיו שאת לא מתעסקת במצב הביטחוני,תעשי מעיין ניתוק,ומעכשיו תתרכזי במה שעושה לך טוב,כי את חשובה וזה חבל ומיותר שתסבלי ושתרגישי כך,תשקיעי בעצמך,תעודדי את עצמך,תעשי סוויצ',תגיע להחלטה הזאת ותיישמי אותה,את יכולה,אני בטוחה. בהצלחה רבה.

שלום לירון, מאד קשה להיות במצב כזה לבד, ללא יכולת לדבר עם מישהו. מה גם שאת אומרת שאין משפחה. קודם כל, חשוב שלא תציפי את עצמך. מידע הוא דבר מרגיע כשהוא במינון הנכון, אך יותר מדיי מידע יכול ליצור תחושה של הצפה וחוסר אונים מה גם שזה מנתק אותך כך משגרת יומך. מה אפשר לעשות? לנסות להמשיך בשגרה עד כמה שאפשר ביחוד אם יש דברים מרגיעים בשגרה הזו, שגרה עוזרת לתחושת האיזון הנפשי. לנסות לחשוב באופן חיובי שהסבירות שתפגעי נמוכה ובכלל..., להזכר מה בדר"כ עוזר לך במצבי לחץ וחרדה ולעשות זאת. אולי יש גם חברים שאפשר לדבר איתם? חוצמזה ישנם קוי חירום שנפתחו במיוחד לתמיכה במצב ונועדו לעזור למי שמרגיש את הצורך לשוחח. למשל של ערן ושל נט"ל. את יכולה להתקשר לשם בעת הצורך. והעיקר לזכור שבעצם אולי את לא לבד? (בדידות היא למעשה תחושה סוביקטיבית ואפשר להרגיש לבד גם כשמוקפים באנשים) ליאת.

מנהל פורום מצב חירום