מצב ביטחוני

דיון מתוך פורום  מצב חירום

15/11/2012 | 19:05 | מאת: אמא מודאגת

שלום אני אמא לילד בן שש גרים בדרום אני מאוד נילחצת בזמן האזעקות איך אפשר לעבור את זה אם הילד

שלום אמא מודאגת, מאד לא קל לשמור על איזשהו קור רוח במיוחד כשיש ילדים. תחושת הפגיעות עולה וגם החרדה, זה נורמלי ומובן. ובכל זאת...חשוב שתנסי למול הילד לנסות לשמור על תחושה של רוגע, יציבות ואופטימיות. יחד עם זאת, נסי את להעזר עד כמה שאפשר בדרכים שאת יודעת שיכולות לעזור לך להרגע בדר"כ. אם זה דרך תמיכה מאנשים קרובים או אולי התארגנות כלשהי שעוזרת לך, או הרפיה, כל אמצעי שנכון לך אישית. נסי גם לדבר עם הילד בהתאם לשאלותיו ולמה שנראה לך שיבין, בשפה פשוטה ולהסביר מה קורה תוך העברת מסר שאת דואגת לו, שהצבא שומר עליו ועוד. חשוב גם לשמור על שגרת הילד גם אם אין שגרה, נניח אם אינו הולך לבי"ס אז להמשיך לשמור על שגרה בתוך הבית....עד כמה שאפשר. ליאת.

מנהל פורום מצב חירום