טיפול בפרחי באך

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

06/05/2008 | 14:42 | מאת: סוזי

צהריים טובים, אני בת 24 האם יש טיפול בפרחי באך בעייפות מרובה, חוסר מיקוד בלימודים בעבודה?

לסוזי שלום. לפי דעתי, העייפות המרובה וחוסר המיקוד, הם תוצאה של משהו "לא מאוזן" בהתנהלות חייך. יש למצוא את הסיבה שיצרה את ה"לא מאוזן", כדי שתפסיק "ליצר" תוצאות כאלה. הטיפול בפרחי באך, אמור לעזור ולפתור מצוקות אלה, אם תתקבלנה אצל המטפל / ת, עם הידע והמיומנות בפרחי באך, תשובות לשאלות הבאות, שאפשר יהיה על פיהן להכין תמצית טיפולית, שתעזור להגיע אל "הסיבות" הנכונות ולאזן אותן. קיימת חשיבות רבה לאיבחון הראשוני ולהכנה המדוייקת של התמציות, לפי איבחון זה, כי... תמצית שאינה מתאימה, פשוט אינה "עובדת" !!! הנה מספר שאלות לדוגמה: מי את? האם את אוהבת את עצמך? ואת זולתך ? ואת מי את לא אוהבת ומדוע ? איך מתנהלים חייך האישיים והחברתיים? ממה את מרוצה בהם וממה לא? מי או מה, לפי הבנתך, "גנב" לך את הויטאליות, הרעננות והמיקוד? טראומה? דחיה? ביקורת? לחץ ? מבוכה? אשמה? שנאה? קנאה? בושה?צורך לרצות אחרים?רגישות יתר?כשלון? פינוק יתר?דאגנות יתר? חוסר בטחון? אדישות? פסימיות?כעס?אכזבה? דכאון? פחד? האם נטפלים אליך? ...משבר אחר ...? במה את מאמינה ? במה את לא...? האם את נמצאת "בנכון" של חייך? האם את אוהבת את מה שאת עושה ועושה את מה שאת אוהבת??? ואם לא - מדוע לא? מי החשוב ביותר, ב"סדר הקדימויות" של חייך? האם את מוכנה לוותר על "דברים" שאינם נותנים לך תועלת ו"פרי"? אם הייתי שואל את הקרובים והחברים שלך, איזה מין טיפוס את, מה היתה תשובתם? האם את מתבוננת בעצמך מול המראה? אם כן- תארי לי את מי את רואה שם? ואם לא - מדוע לא? שאלות אלה ועוד רבות, ובנוסף - ההתרשמות ממך ומ"שפת הגוף" שלך באופן ישיר ואישי, יעזרו בעת התהליך הטיפולי בפרחי באך. בברכה - רון

מנהל פורום טיפול בפרחי באך