לידה חוזרת לאחר צניחת רחם.

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

15/04/2009 | 08:20 | מאת: ורד

דר' חיים קריסי שלום רב, לפני שלוש וחצי שנים ילדתי לידה רגילה כששלב צירי הלחץ ארך יותר משעתיים ובעקבות הלחיצות החזקות וראשו של התינוק היה גדול צנחו לי איברי האגן רחם ושלפוחית השתן בדרגה 3-4 , וכן נחלשו לי שרירי הנרתיק עד חוסר יכולת כמעט לכווצם. ניסיתי פיזיוטרפיה אך ללא תועלת משמעותית אני סבורה כי בסיום שלב הלידות אאלץ לעבור ניתוח להרמה. ולשאלתי- היום אני בהריון חודש חמישי, האם כדאי לי לחשוב שוב על לידה רגילה או בשל ההיסטוריה ע"מ לא להחמיר המצב האופציה מבחינתי היא רק קיסרי? ואם לידה רגילה איך עלי להתכונן? תודה מראש על התשובה וחג שמח.

שאלה טובה - התשובה יותר אינטואיטיבית כיוון שאין מאמרים טובים בנושא מנסיוני - אם הנזק גדול - הלידה לא תשנה אותו והוא ישאר גדול - לכן לדעתי אין טעם בניתוח קיסרי - שהוא ניתוח בטני צריך לראות מה הנזק אחרי לידה ואז לתקן (לעיתים עלול להגיע להוצאת רחם אם גם הוא צנח , או הרמה עם רשת מיוחדת) אם כעת אין נזק משמעותי - עדיף קיסרי בכל מיקרה ממליץ לשקול אחרי בדיקה בהצלחה דר קריסי

17/04/2009 | 08:42 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה אכן אלך ליעוץ על מנת לברר את המצב נכון להיום ולהחליט.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן