שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

02/09/2006 | 07:18 | מאת: ל

לפני חצי שנה עברתי ניתוח להוצאת ציסטת ברטולין מהשפה (אני בת 19).היא היתה ממש גדולה והוציאו לי כמעט את כל השפה, המקום עדיין כואב לי ונוצרו לי צלקות כואבות. יש טיפול כלשהו שיכול לעזור לי?? האם הכאבים יישארו לי כל החיים? כואב לי גם לפעמים שאני יושבת או שאני לובשת מכנס צמוד. כמו כן, נוצרה א-סימטריה ברורה לעין ונפיחות בצד של הניתוח, הייתי רוצה לשפר את המראה של איבר המין, האם ניתוח יוכל לתקן את זה או רק לגרום ליותר כאבים??

ברטולין היא בלוטה קטנטונת של מספר מ"מ בכניסה לנרתיק בחלקו התחתון (דו צדדית) כשהצינורית שלה נחסמת עם או ללא זיהום בניתוח צריך רק לפתוח את החסימה ולנקז (מרסופיאליזציה) ולרוב אין צלקות חריגות באיזור ואין בעייה בתפקוד הסיפור שלך מורכב ויתכן ויש חסימה חוזרת ולכן הנפיחות ? הייתי מעדיף לבדוק אותך לפני מתן תשובה מדוייקת מיככון שההחלמה שאת מתארת אינה תקינה או אופינית בברכה דר חיים קריסי

03/09/2006 | 01:19 | מאת: ל

לי היתה ציסטה גדולה שנוצרה (4*3 סמ" ויותר- המנתח אמר לי שבניתוח עצמו הוא ראה שהיא יותר גדולה ממה שהוא חשב.). זה לא היה זיהום או אבצס. הניתוח היה בהרדמה מלאה ונמשך 45 דקות בערך. היו לי מלא תפרים. הנפיחות היא מאז הניתוח והיא בכלל למעלה-לא איפה שהבלוטה נמצאת-זה כתוצאה מהחיתוך.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן