בריחת שתן

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

11/10/2007 | 14:18 | מאת: ליה

ד"ר קריסי שלום, אני בת 63 ומזה כמה שנים אני מרבה בנתינת שתן גם בלילות. יש לי בריחת שתן ברמה של תחתונים לחים (לא תמיד) אבל אני מצליחה לשלוט בזה בעזרת תכנון נכון של להכנס לשירותים לפני יציאה מהבית או המשרד ולנצל כל שירותים בסביבה בה אני מתפקדת, מקלחות תכופות וכד'. שאלתי היא האם ניתן לשמור על המצב הקיים שלא יחמיר? האם ניתן לטפל בזה ללא נתוח כלומר בעזרת תרגילים כלשהם או תרופות? מה הקריטריון לנתוח? בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים אובחן שלפוחית רגיזה והתכווצות לא רצונית (אם אני זוכרת נכון) אודה על תשובתך , אני עובדת בית חולים כך שאני מבינה גם תשובות יותר מסובכות.... ליה

כמובן שקשה לענות ולהתאים חליפה אישית כשהגיזרה לא לא לידך כעיקרון טיפול אסטרוגני וגינלי משולב בתרופות אנטיכולינרגיות כגון דטרוזיטול יעיל מאד יחד עם שליטה על זמני שתיה והמנעות מקפאין בהצלחה דר חיים קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן