כאבים בנרתיק

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

09/08/2006 | 23:11 | מאת: לילך

לפני כשמונה חודשים ילדתי. מאז, אני סובלת מכאבים עזים בעת קיום יחסי מין (בלבד) . לאחר בדיקת רופא נאמר לי כי הצלקות הפנימיות בדופן הנרתיק לא התאחו טוב בעקבות התפרים ולכן קיימת תחושה של כאבים עזים(כאילו המקום חשוף ופתוח). הרופא ציין בפני שתי אופציות: 1. ניתוח הכולל פתיחת המקום מחדש וניקוי הגלד מתוך תקווה שהמקום יתאחה טוב יותר בפעם הבאה (לא מובטח בכלל שיפור בתחושה אלא סיכוי מסויים). 2. "טיפול" באמצעות משחת האמלה אשר מאלחשת מקומית (לפני קיום יחסים מין ) על מנת להקל על הכאב ואולי גם לאפשר למקום להתרחב ולהחלים. שאלותי: האם התופעה הזאת מוכרת? האם יש טיפולים נוספים שניתן לעשות שהוא לא ציין בפני? מה לעשות אם הניתוח לא יצליח? האם יש פתרון אחר? במידה והטיפול יצליח , האם אוכל להנות מיחסי המין כבעבר? בתודה מראש

שלום לילך בעייתך מוכרת וטיפלתי בהצלחה רבה בנשים רבות הסובלות מבעיה כמו שלך (אם תרצי לשוחח עם הנשים והן יסכימו לפני כן אשמח למסור לך את הטלפון של מי שתסכים) לרוב מדובר על צלקת רחבית לא תקינה, קשיחה, מתחת לרירית של הנרתיק תלוי בנרחבות הבעייה הפתרונות הם שמרני כגון עיסוי או הרחבה מכנית בדילטורים כשמנסיוני במיקרים הקשים הטיפול הניתוחי שאינו כרוך הכאב מיוחד (פחות מהאפזיוטומיה) יעיל ביותר, כשבניתוח אני מסיר חלק מהשכבה הפברוטית במקומות שבהם היא גורמת לכאב, ובחלק מהמיקרים מנתק את ההמשכיות שלה הטיפול יעיל ביותר ומאפשר יחסי אישות תקינים לאחר מכן מאידך הפעולה נעשית בהרדמה ותמיד ישנה אפשרות של הצטלקות חוזרת לא תקינה אם כי לשימחתי עד היום לא ניתקלתי בבעיה אם ברצונך לקבוע תור ליעוץ אנא פני למזכירתי בברכה דר חיים קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן