כאבים באזור התפרים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

21/01/2013 | 12:06 | מאת: מיה

שלום רב, כיום, אני כשלושה חודשים לאחר לידה רגילה, בה זוהה קרע דרגה שלוש שנתפר בהרדמה מלאה. מאז ביקרתי אצל שלושה מומחים שלא זיהו שום בעיה חריגה והפנו אותי לפיזיותרפיה. התחלתי בטיפולים לפני כשלושה שבועות - תחילה בריכוך הצלקת. יש לי שתי שאלות חשובות (ייתכן שקשורות זו בזו): 1) לפני כשבוע החל כאב חזק וממושך שמקשה על עמידה או הליכה ונדמה לי כי הוא מגיע מאזור הצלקת, אך אינני בטוחה בכך. בנוסף לכאב, יש מעט תחושת גירד ותחושה שהצג הימני של הנרתיק התקשה... 2) אוסיף כי בשבועות האחרונים אני סובלת מהפרשות מרובות בריח לא נעים בצבע צהוב ולעיתים עם מעט דימום (לדעת הרופא קשורות גם להנקה), כמו כן, הגניקולוגית שלי זיהתה רקמת עור קטנה שנוצרה כתוצאה מהסגירה בתפירה והמליצה לי לצרוב אותה על מנת למנוע הפרשות וכאבים ביחסי מין. אשמח לשמוע ממה כאב זה והפרשות אלו יכולים להיגרם והאם אתה ממליץ על צריבת עור זה. תודה רבה, מיה

כניראה גרנולציה =ריפוי לא תקין של הצלקת לרוב צריבה רק פותרת העיה של דמם אך לא את ההדבקויות למטה נשמע מורכב מידי לתשובה כללית עדיף שתגיעי לבדיקה

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן