האם לעבור ניתוח שיקום תפרים שנפתחו לאחר לידה?

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

13/05/2010 | 19:14 | מאת: ורד

חיים שלום. לפני חודשיים ילדתי את ביתי הבכורה. כשחזרתי הבייתה גיליתי לתדהמתי שכל התפרים נפתחו. לא גיליתי את זה בבית החולים כיוון שהם הלעיטו אותי במשככחי כאבים. הייתי מזועזעת מהמראה ועם כאבים מטורפים. רצתי בחזרה לרופא שלי שהתעקש וטען שאי אפשר לתפור מחדש ושזה יתאחה מעצמו. היום, חודשים אחרי הלידה, מדברים איתי על אופציה של ניתוח שיקומי לחתך. יש לי כמה שאלות ואודה לך מאוד אם תוכל לענות לי עליהן. שאלה ראשונה מדוע נפתחו התפרים? היתה לי לידה ארוכה. בשלב האקטיבי שלה דחפתי כ - 4 שעות. כמו כן בדיעבד הסתבר לי שהרופאה שתפרה אותי היתה טירונית בענין ושרופאה בכירה יותר הדריכה אותה מהצד כיצד לתפור (אלוהים ישמור!!!!). האם אחד משני הנ"ל גרם לפתיחת התפרים? שאלה שניה - כניראה שהנרתיק התאחה בסדר, אבל השפתיים לא. יש עדין סוג של עיוות. האם הגישה ש"לא לתפור את התפרים שנפתחו" היא נכונה? האם באמת לא היה מומלץ לתפור את התפרים הפתוחים ולמנוע סבל עתידי, איחוי לא תקין (שסביר שיקרה...), וניתוח שיקום החתך? שאלה שלישית - מה עכשיו? מביקור אתמול אצל הרופא הסתבר לי שכדי לתקן את האיחוי הלא תקין צריך לפתוח ולתפור שוב בניתוח שיקומי. הרופא אמר שיש שתי אופציות: ראשונה: כיוון שזוהי הלידה הראשונה שלי ושאני בגילי המתקדם מתכננת הריון נוסף בשנה הקרובה הוא ממליץ לא לעבור את הניתוח, ולבקש מהרופא המילד בלידה הבאה לתפור כמו שצריך את החתך. אני מצידי אמרתי לו שבוודאי לא יהיה לרופא המילד זמן ותשומת לב ראויה לתפירת החתך כמו שצריך כיוון שכל מה שיעניין אותו הוא לעצור את הדימום. מעבר לכך, אינני יודעת מי יהיה הרופא המילד באותה המשמרת בבית החולים.ולא הייתי רוצה לסמוך על מישהו שאני לא מכירה את המיומנויות שלו. שניה: לעבור ניתוח שיקום התפר. אבל אז ההשלכות של זה בלידה הבאה יכולות להיות שיצטרכו לחתוך אותי בצד השני, בעוד שאם לא אעבור את השיקום כרגע ואחכה ללידה הבאה יתכן שכלל לא אעבור חתך כי האיזור כבר מורחב. שאלה רביעית: האם ניתוח שיקום השפתיים משלב או יכול לשלב הצרת הנרתיק על מנת שיחזור למצבו שלפני הלידה. ואולי זאת הסיבה שכדאי להמתין עם ניתוח שיקום התפרים עד לאחר הלידה הבאה? אני בת 39 , ההריון שלי היה טבעי והייתי רוצה עוד שני ילדים נוספים, לפיכך כאמור מפאת גילי זה כניראה יהיה בשנתיים - שלוש הקרובות. אני מאוד מוטרדת וזקוקה לחוות דעת נוספת על זו שקיבלתי אתמול. חיי המין שלי לא קיימים נכון לכרגע, ומי היה מאמין שחווית הלידה תהפוך לסיוט מתמשך כזה. אודה לך על תשובתך המהירה. ורד

שלום נשמע הרבה כאב בשאלה שלך (בעיקר נפשי) , אנסה להיות מדויק תפרים לעיתים נפתחים , יכול להיות תלוי בהרבה גורמים ומיכיוון שלרוב המתמחים הצעירים תופרים את החתכים כדרך שגרה איני רואה בזה את הגורם. לעיתים זיהום מקומי גורם לכל ואם זה מה שנחשד, רצוי אכן לא לסגור מיד. יש שיטות שונות ויש שמנקים ומנקים ואז מקרבים את שולי החתך לריפוי טוב יותר ויש שמשאירים לריפוי משני - 2 השיטות מקובלות והרופא רשאי לקבל החלטה לפי שיקול דעתו הקלינית (אין שחור ולבן או אמת ושקר ברוב הדברים ברפואה, שאלה של גישה ונסיון) בנוגע לליחדות החוזרות - לכאורע אין אכן טעם בתיקון כעת אם כי התיקון בלידה לא בהכרח יספק אותך אבל אין ברירה אחרת ואולי תצטרכי תיקון נוסף בסיום ילודה על רקמה שקטה. איני מבין מדוע אין לך חיי מין ? עד כדי כך החתך מפריע ? - אם כן - כן הייתי תופר, זה לא הגיוני לסבול ככה ממליץ שתגיעי ליעוץ אחרי בדיקה, זה אינו טריביאלי, 052-5134747 דר קריסי

16/05/2010 | 15:20 | מאת: ורד

תודה רבה חיים! האם הקופה מממנת ניתוח כזה? האם מומלץ לעשותו פרטי? אפשר בבקשה לשאול עלות? והאם ניתן לשלב הצרת הנרתיק להחזרתו למצבו לפני הלידה באותו ניתוח שיקומי של התפר. לגבי תהייתך על אי קיום יחסי מין. עברו "רק" חודשיים. הנרתיק כפי הנראה בסדר, השפתיים הפנימיות לא, אבל נדמה לי שזה רק ענין אסטטי. בכל מקרה, לצערי, הפצע עדין לא החלים באופן מלא. הצלקת-פצע עדין מדממת ומכאן החשש לקיום יחסים.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן