מה דעתכם על התרופות לטיפול בסבוריאה שקיבלתי מהרופא

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/08/2006 | 19:29 | מאת: סבור

מה דעתכם על התרופות לטיפול בסבוריאה שקיבלתי מהרופא? קיבלתי: שמפו ניזורל (לא היתה הנחה בבית מרקחת לא של מכבי וזה עלה בערך 56 ש"ח) הוא אמר לי לחפוף פעמיים בשבוע. 5 דקות יש להשאיר על הקרקפת. טיפות שמן דיפרוסאליק. לעסות 15 טיפות על הראש בכל יום. יש לזה ריח אלכוהולי שכזה. קומאגיס. קרם לאזור האף, הסנטר, האוזניים והחזה העליון. התרופות הללו לא זולות. רציתי לשאול קודם אם יש בהן סטרואידים ומה ההשלכות עם כן? האם יש תרופות טבעיות יעילות? או תרופות לא טבעיות יותר זולות? הייתי משתמש לפני זה בתרופות אחרות וגם בעבר הקצת רחוק השתמשתי בשמפו ניזורל. הייתי גם משתמש בקרמים שונים שהיו יוצרים כתמים לבנים על הפנים או לא עוזרים. אני אחכה ואראה איך הטיפול הנוכחי עובד והאם הקילפים באזורים בפנים נפתרים. אני לא אוכל מזון מהחי אגב ויש לי את הבעיה עוד כאשר הייתי אוכל וגם עכשיו. לגבי השמפו, האם מותר לאחר החפיפה בתרופה לחפוף בשמפו רגיל? האם הקצפת השמפו על האזור האדום בחזה תעזור? תודה,

06/08/2006 | 07:22 | מאת: לימור

סבוריאה מוחמת מסטירואידים ועל זה אתה חייב לתת את הדעת שלא תמצא את עצמייך במצב בלתי מוכן . בהתחלה היא תעלם ליום יומיים ולאחר מכן היא תשוב וכך אתה תמצא את עצמייך במחזוריות . חפש בגוגל סבוריאה וטיפול ככה יעלו לך המון תשובות כמו שאני עשיתי ומצאתי דברים מדהימים. בהצלחה לימור

06/08/2006 | 21:30 | מאת: סבור

16/09/2006 | 07:38 | מאת: מיכל

היי אייל מנסיוני כולם מחפשים טיפול לסבוריאה שלא יהיו בו סטירואידים שיותר פוגעים ממרפאים. אז חשוב שכל אחד יתרום מנסיונו עבור אחרים. אני מנדבת לך את המידע על ק-ר-ם סבורם שאני משתמשת בשני סוגים שלו הוא לטעמי הקרם הכי מדהים שבעולם לצרה הזו. העור שלי פשוט חלק בלי כל האודם שהיה שם משך כמה שנים טובות מצאתי את הסבורם באתר של רמי מור שעוסק במחלות עור ( הוא ענק ) תכנס לאתר אתה יכול להזמין ממנו הוא שולח בדואר אם אתה גר רחוק. האתר http://www.ramimor.co.il/ בהצלחה מיכל

07/08/2006 | 21:40 | מאת:

סבוריאה היא מצב כרוני הגורם לאדמומית וקילוף בקיפולי האף, בין הגבות, בקרקפת ומאחורי האוזניים ולפעמים גם במרכז החזה. הטיפול בשמפו ניזורל או כל שמפו אנטי פטרייתי אחר הוא מתאים ולדעתי רצוי שיכלל בכל טיפול בסבוריאה. מומלץ לחפוף פעמיים בשבוע, לא לחפוף באותו יום עם שמפו אחר. בימים האחרים לחפוף בשמפו נגד קשקשים או שמפו המתאים לסבוריאה. חשוב לחפוף יום יום. ניתן לחפוף את השערות בחזה עם שמפו ניזורל זה יכול לעזור. קומגיס ודיפרוסליק שקיבלת מכילים סטרואידים. סטרואידים מיועדים לשימוש לטווח קצר- כמה ימים או פעם בשבוע. שימוש ממושך יכול לגרום להחמרה של הסבוריאה ולתופעות לוואי מקומיות כמו אדמומית, עור דק ונימים. הטיפולים המקומיים המומלצים הם קרם אנטי פטרייתי כמו ניזורל, קרם לחות המיועד לעור סבוראי (יש בבתי המרקחת של קופות החולים). לעיתים קרם אלידל שלא מכיל סטרואידים יכול לעזור. השימוש במשחות עם סטרואידים הוא רק כשאין ברירה וחייבים תוצאה מהירה ולזמן קצוב.