טאי צי,פילאטיס דינמי, פילאטיס ילדים

דיון מתוך פורום  פילאטיס

03/03/2007 | 20:56 | מאת: אביבית

ליאור שלום רציתי לדעת מה הקשר (אםיש -לדעתי כן)בין טאי צי לפילאטיס ומה השוני.... שמעתי לא פעם/פעמיים על פילאטיס דינמי...???????מה ההבדל, הרי תנועות הפילאטיס הן ע"פי נשימות ונשיפות מלאות ומכן משתמע כי אינן דינמיות. בנוסף(אחרון חביב )במה שונה פילאטיס (המוכר לכולנו)לפילאטיס ילדים? מהו הקו המנחה בשיעורים אלו? אביבית

13/03/2007 | 09:16 | מאת: ליאור שניאור

שלום אביבית וסליחה על האיחור במתן התשובה. שאלת מספר שאלות ואענה על כל אחת בנפרד. אין קשר בין טאי צ'י לבין פילאטיס. יחד עם זאת, הקשר הוא בהתמדה באימונים , ביכולת להפיק את המירב והמיטב בכל תנועה ובכל אימון וכו' , ובעצם אלו שתי שיטות לגרימת עושר ואושר לגופנו וליבנו. פילאטיס דינאמי - משמעותו פילאטיס שבו יש יותר חזרות בכל תנועה ( בניגוד לפילאטיס הקלאסי) וקצב התנועה מהיר יותר וייתכן שהוא לכאורה שואף יותר להיות דומה לשיעור של חיטוב ועיצוב, דבר שלעניות דעתי אינו נכון לעשות בראיית הפילאטיס. ואת צודקת, כאשר הנשימות משתבשות בקצב שלהן הפילאטיס מאבד מטעמו וממקוריותו. פילאטיס ילדים שונה במהותו היות וילד אינו מבוגר קטן. ילד צריך עניין , צריך למידה דרך משחק ותנועה. עם ילדים צריך לבצע את תנועות הפילאטיס כך שמסתתרת מאחורי התנועה גם פונקציה כלשהי. כמו כן ילד הוא פעלתן, כך שקצב התנועה צריך להיות מותאם לילד. ישנם הרבה דגשים בנושא פילאטיס לילדים ואם תרצי הסברים רחבים יותר אשמח להעניק זאת. יום טוב ליאור

24/03/2007 | 20:30 | מאת: אביבית

ליאור הי! אשמח לקבל הסברים רחבים יותר בנושא פילאטיס ילדים-כפי שהצעתה נ.ב. ראיתי כתבה שאומרת כי אכן יש קשר בין טאי צי' לפילאטיס-תוכל לברר שוב בנושא?? המון תודה אביבית

מנהל פורום פילאטיס