מעבר מישיבה לעמידה

דיון מתוך פורום  פילאטיס

12/12/2006 | 23:04 | מאת: ניצה

שלום אני בת 53. לפני שלוש שנים עברתי ניתוח דיסקטומי ולמניקטומי L4L5S1 אחרי כאבים וגרירת רגל.הניתוח פתר את הבעיה. לאחרונה, אני מרגישה שקשה לי לקום ממצב של ישיבה על כסא או מהמיטה מבלי להשתמש בכוח הזרועות והידיים כדי לעמוד. בנוסף,יש לי כאבים באזור עצם הזנב\גב תחתון כשאני משתעלת. רציתי לדעת מה ניתן לעשות וממה זה נגרם. אודה על כל עצה ועזרה שאוכל לקבל בנושא

13/12/2006 | 22:42 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך, לצערך ולצערי הניתוח לא "פתר את הבעיה". לאחר הניתוח היה צורך בשיקום שרירי הגב והבטן המייצבים את עמוד השדרה בכדי שלא תהא הישנות של התהליך והיחלשות הגוף , ותהליך זה לא בוצע. זו אינה אשמתך, פשוט לרוב לא ממליצים למנותחים על שיקום בצורת פלדנקרייז, פילאטיס או כל שיקום אחר המחזיר תנועתיות בריאה לעמוד השדרה . האם ניסית לשקם את גופך על ידי חיזוק השרירים ? האם ניסית לשקם את גופך על ידי שיטה כמו שיטת הפילאטיס שנבנתה בדיוק בשביל אנשים כמוך? אני מניח שלא, וזה בסדר. אבל את נחשבת בעולם הרפואה כאשה יחסית צעירה (53) ועדיין לא מאוחר לתקן את המצב. לכן היכנסי בהקדם לסטודיו לפילאטיס או למכון פיזיותרפיה ובקשי המלצות לחיזוק השרירים העמוקים המייצבים את מרכז גופך. בהצלחה והרגישי טוב ליאור

15/12/2006 | 02:05 | מאת: ניצה

תודה רבה על תשובתך. רציתי לציין שגם נותחתי להרניות אינגוינלית ואומבליקלית עם רשת. זה אחרי הניתוח הגב. האם יכול להיות כפי שאמרת שבגלל שלא עשיתי שיקום לשרירים וחזוקם זה תרם להיווצרות הבקעים? האם יש הבדל בין פלדנקרייז או פילטיס מבחינת מה שמתאים לי ולצרכיי?

מנהל פורום פילאטיס